Video: Krvavá bitka na Florenci. Miminko bylo v ohrožení

PRAHA – Včerejší odpoledne bylo rozvášněné u metra Florenc. Muž a žena se do sebe agresivně pustili, a nevadilo jim ani miminko, které bylo mezi nimi vydáno napospas.

Ostraha autobusového nádraží Florenc kontaktovala v úterý odpoledne hlídku městských strážníků, kteří tam prováděli běžnou hlídkovou činnost, že se u vstupu do metra bijí dva lidé. Muž a žena, která navíc držela v náručí kojence. Ten byl jejich konfliktem rovněž ohrožen. Hlídka skutečně oba aktéry na uvedeném místě nalezla, všude kolem nich byl velký nepořádek, a také nedopitá láhev tvrdého alkoholu. Hlídka tedy přistoupila k orientační dechové zkoušce. U sedmatřicetiletého muže byla zjištěna hodnota 3,3 promile alkoholu, o čtyři roky mladší žena, která navíc nerozuměla česky, nadýchala „pouze“ 2,4 promile alkoholu.

„Z důvodu zranění ženy v obličeji, a v obavě o zdraví malého dítěte, byla na místo přivolána záchranná služba. A dále pak Policie ČR. Muž se v jednu chvíli opět pokusil ženu napadnout, a poté i zasahujícího strážníka. Pomocí chvatů a hmatů skončil násilník v poutech,“ uvedla k dramatickému případu mluvčí městských strážníků Michaela Peterková. Podobné donucovací prostředky museli nakonec strážníci použít i vůči ženě, která počala být agresivní a hysterická. Navíc odmítla svěřit dítě do péče záchranářů, aktivně se bránila a ohrožovala tak zdraví a život miminka. Muže převezla hlídka specializovaným vozem městské policie na záchytnou stanici, ženu si na místě převzala cizinecká policie. Kojenec byl převezen do nemocnice. Případem se nadále zabývá Policie České republiky.