VIDEO: Povedená dvojice krade šperky ve zlatnictvích

JESENÍK – Nejen v Jeseníku, ale i v Zábřehu či Uničově povedená dvojice mužů odcizila zlaté šperky, zatímco si je ve zlatnictví prohlížela. Policie zveřejnila video, aby varovala personál podobných prodejen.

Minulý týden tito dva muži navštívili jedno zlatnictví v Jeseníku. Muž se třesením předloženého plata snažil uvolnit některý ze zlatých řetízků. Až druhý den, při kontrole zboží, prodavačka zjistila, že chybí jeden zlatý řetízek ze 14-ti karátového zlata v hodnotě 5.400 korun. Prodavačka v minulosti viděla reportáž o krádežích šperků a hned jí bylo jasné, v čí kapse řetízek skončil.

Jeden z mužů se vždy snaží personál zabavit a druhý jde do akce. Prodavačky či prodavači v podobných prodejnách by měli být při prodeji velmi obezřetní. „Tato dvojice se může pohybovat v různých částech České republiky. Podobnou zlodějskou techniku dvojice použila i v jiných provozovnách zlatnictví, např. v Zábřehu nebo Uničově. V Zábřehu se mužům podařilo odcizit celkem 8 řetízků v hodnotě 28.000 Kč a v Uničově 3 dětské řetízky za 6.000 Kč,“ upřesnila tisková mluvčí policie Tereza Neubauerová.