Kluziště, Vánoce na pivu či ohňová show. Takové budou letos Vánoce v Hranicích

HRANICE NA MORAVĚ – Organizátorem vánočního dění v Hranicích je Městské kulturní zařízení Hranice, a to má v tuto chvíli vánoční program už zcela připravený. A slibuje spoustu novinek!

Největší novinkou je, že na Masarykově náměstí bude umístěno veřejné kluziště. Atmosféru mezi stánky s punčem a vánočním zbožím letos dotvoří sněhuláci a nazdobené vánoční stromečky. Novinkou je také živý betlém nebo rozdávání betlémského světla. Na každý den je připravený různorodý kulturní program.

Vánoční dění začne v Hranicích v úterý 3. prosince programem nazvaným Andělské vánoce a v tento den se taky rozsvítí vánoční strom, pro děti budou na náměstí živá zvířátka.  Vánoční trhy začínají každý den v 10 hodin a až do odpoledního programu budou znít k poslechu vánoční písně a koledy. Nebudechybět betlém s postavami v životní velikosti, zvonička pro štěstí, dětský vláček a v horním a dolním podloubí se opět objeví originálně nazdobené vánoční stromky. „V každém oblouku bude umístěn dřevěný trojúhelník – vánoční stromeček, stromečky nazdobí místní školy, organizace a spolky. Pokud vím, jedná se o evropský, snad i světový unikát. Nikde jinde nenajdete podobnou výzdobu,“ uvedla Naděžda Jandová, ředitelka Městského kulturního zařízení Hranice.

Každý den až do 21. prosince je připraven zajímavý program s jiným tématem. Můžete se těšit na pohádky, zimní kouzelnou show, Vánoce na pivu, ohňovou show, bubenickou show, koncert vážné hudby, různé další koncerty, vystoupení dětí či mažoretky.

V sobotu 21. prosince pak program uzavře živý betlém, rozdávání Betlémského světla a požehnání faráře hranického děkanátu magistra Janusze Zenon Łomzika. I po skončení vánočních trhů si mohou lidé zajít na náměstí na punč a s přáteli se tam scházet u vánočních moků až do Silvestra.

KLUZIŠTĚ

Od 5. do 29. prosince bude na Masarykově náměstí instalováno umělé kluziště o rozměrech 10 x 20 metrů. Zabruslit si můžete přijít každý den od 10 do 20 hodin. U kluziště bude půjčovna bruslí a také jejich broušení.

Foto: MKZ Hranice/Jiří Necid