Nehoda náklaďáku s cyklistkou si vyžádala oběť. Policie hledá svědky

ČESKOBUDĚJOVICKO – Čtvrteční slunečný den bohužel neskončil pozitivně. V Litvínovicích na Českobudějovicku došlo ke střetu nákladního vozidla s cyklistkou. Nehodu nyní vyšetřují kriminalisté a žádají o pomoc případné svědky.

K nehodě došlo ve čtvrtek 17. října 2019 krátce po jedenácté hodině dopolední na silnici první třídy číslo tři v obci Litvínovice. Cyklistka vyjížděla na svém jízdním kole z obce Litvínovice na kruhový objezd a za ní jel řidič nákladního vozidla tovární značky Tatra.

„Pravděpodobně vyjela na kruhový objezd mezi stojící Tatrou a okrajem vozovky a poté odbočila vpravo s úmyslem pokračovat na Planou u Českých Budějovic. V tu chvíli se stejným úmyslem vyjet na Planou zareagoval řidič Tatry a zřejmě cyklistku pravou stranou vozidla zachytil. Přitom došlo k velmi těžkému zranění, kdy žena i přes veškerou péči záchranářů na místě podlehla polytrauma,“ popsal situaci na místě Milan Bajcura.

Střet nákladního auta a cyklistky v Litvínovicích na Českobudějovicku má tragické následky (zdroj Policie ČR)

Případ si převzali kriminalisté, kteří v souvislosti s vyšetřováním žádají případné svědky události, aby se jim ozvali na linku 158. „Především řidiče autobusu bílé barvy, jedoucího od Českých Budějovic, který měl dávat přednost v jízdě řidiči nákladního vozidla Tatra,“ konstatoval Bajcura.