Nehoda u Prusinovic skončila těžkým zraněním motorkáře. Policie žádá svědky o pomoc

KROMĚŘÍŽSKO – Policisté vyšetřují vážnou dopravní nehodu, ke které došlo v úterý krátce po poledni mezi obcemi Prusinovice a Dřevohostice. Po čelním střetu motorky s osobním autem skončil motorkář s těžkými zraněními v nemocnici. Dnes se policie obrátila s žádostí o pomoc i na případné svědky, kteří by mohli událost objasnit.

Motocyklista předjížděl vozidlo jedoucí před ním ve směru na obec Dřevohostice a čelně se střetl s protijedoucím vozidlem. „Na místo byl přivolán k transportu zraněného vrtulník, do kterého hasiči pomohli muže naložit. Poté byl vážně zraněný motorkář letecky přepraven do nemocnice v Olomouci,“ informovala mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Pro řádné objasnění nehody žádá policie případné svědky, kteří se v úterý mezi polednem a čtvrt na jednu pohybovali v těchto místech, aby se ozvali na telefonní číslo 735 780 170 nebo lince 158. „A vyzýváme zejména pak řidiče předjížděného vozidla značky Škoda, zřejmě Octavia tmavé barvy, aby se dostavil na Dopravní inspektorát v Kroměříži nebo policisty kontaktoval na uvedených číslech. Jeho svědecká výpověď je pro šetření důležitá,“ vyzvala policejní mluvčí Barbora Balášová.