Pelhřimovská nemocnice zdražuje parkování v areálu

PELHŘIMOV – Parkování v areálu Nemocnice Pelhřimov je od tohoto týdne dražší. Nemocnice modernizovala vjezdový systém, vyměnila závory a v tomto týdnu ho plně zprovoznila. Nově bude bezplatný vjezd pouze do 30 minut a poté za každou další započatou hodinu zaplatíte 30 korun. Nemocnice přistoupila ke změně po osmi letech.

„První hodina byla zdarma a následně řidiči platili 20 korun za každou započatou hodinu. Tímto krokem chceme řidiče motivovat, aby vyložili pacienty a opustili areál, který je kapacitou parkovacích míst velmi omezený,“ uvedl provozně-technický náměstek ředitele nemocnice Petr Adam.

Pokud nechcete platit, využijte jiná parkoviště

Nedaleko nemocnice jsou k dispozici další parkoviště. Zdarma můžete své auto nechat na parkovišti nad areálem nemocnice. Jen pozor abyste si ho nespletli s parkovištěm pro zaměstnance, které je nad ním a vjezd vám závory umožní jen se zaměstnaneckou kartou. Bezplatná parkovací místa jsou také podél ulice Slovanského bratrství a zdarma zaparkujete i pod areálem nemocnice – vjezd z ulice Humpolecká.