V Brně se opravuje na ulici Minská, dejte si pozor na změny v dopravě

BRNO – Kvůli údržbě tramvajové trati a opravy povrchu komunikace v ulici Minské bude upraven provoz tramvajových a autobusových linek integrovaného dopravního systému jihomoravského kraje.

Změny na tramvajových linkách platí od zahájení provozu denních linek v sobotu 19. října nepřetržitě do ukončení prací v neděli 20. října (předpoklad 16:30):

Linka 3 mezi zastávkami Česká (směr Bystrc přeložená zastávka) – Vozovna Komín obousměrný odklon přes Mendlovo náměstí a Pisárky. Vynechá všechny zastávky v úseku Grohova – Rosického náměstí. Zastávku Česká směr Bystrc obslouží v přeložené poloze na ulici Joštově (společně s linkami 5, 6 směr Mendlovo náměstí). Spoje, které jedou v ranních hodinách ze zastávky Komín, smyčka, budou nahrazeny autobusem až od zastávky Vozovna Komín (na mostě). Náhradní dopravu zajistí linka x3 mezi zastávkami Česká – Tábor – Vozovna Komín po trase a zastávkách linky 3. Zastávky Tábor a Burianovo náměstí obslouží v obou směrech v přeložených polohách. Vynechá zastávku Králova, náhradou obslouží zastávky Jindřichova a Spojovací. Zastávku Rosického náměstí obslouží v obou směrech na zastávce linky 44 / 84. Navíc obslouží v obou směrech zastávku Hlavní. Zastávku Vozovna Komín obslouží na mostě (zastávka linky 84).

Změny na autobusových linkách platí od 9:00 v pátek 18. října nepřetržitě do ukončení prací v neděli 20. října (předpoklad 22:30):

Linka š88 vynechá zastávku Králova, náhradou obslouží zastávku Jindřichova (směr Náměstí Svornosti). Linka N92 a případné autobusy náhradní dopravy za linku 3 obslouží zastávky Tábor a Burianovo náměstí v obou směrech v přeložených polohách (viz dále) a vynechají zastávku Králova. Náhradou obslouží v obou směrech zastávky Jindřichova a Spojovací.

Změna zastávek:

  • Zastávka Králova bude bez obsluhy autobusy! Využijte zastávky Jindřichova a Spojovací.
  • Zastávka Burianovo náměstí v obou směrech bude pouze pro autobusy přeložena 120 metrů blíže k zastávce Mozolky.
  • Zastávka tramvaje Tábor z centra bude obsluhována pouze tramvajemi a linkou 68 směr Náměstí Míru.
  • Linky x3, N92 a autobusy případné náhradní dopravy za linku 3 (v době provozu linky 3 po běžné trase) obslouží zastávku autobusu na ulici Tábor (u křižovatky s ulicí Veveří).
  • Zastávka tramvaje Tábor do centra bude obsluhována pouze tramvajemi. Linky x3, N92 a autobusy případné náhradní dopravy za linku 3 (v době provozu linky 3 po běžné trase) obslouží zastávku autobusu na ulici Veveří (zastávka linky 68 směr Šumavská).