Deset cizinců se zranilo v mikrobusu, který se převrátil u Nesovic

VYŠKOV – Na silnici I/50 u Nesovic na Vyškovsku měl v noci na neděli nehodu mikrobus s ukrajinskou značkou, který vezl 12 lidí.  Zranilo se 10 cestujících. Provoz na silnici byl omezen.

Minibus Mercedes tam o půl čtvrté ráno ze zatím nezjištěných příčin vyjel mimo vozovku, kde se převrátil přes střechu. Operační středisko hasičů vyslalo k nehodě jednotku Hasičské záchranné služby z Bučovic a dobrovolné hasiče z Koryčan. „Nehoda se stala na silnici I/50 kousek před obcí Nesovice ve směru na Brno. Mikrobus zde vyjel ze silnice, převalil se přes střechu a skončil v poli,” popsal mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Hasiči nemuseli nikoho vyprošťovat, cestující se dokázali z mikrobusu ležícího v poli dostat, ale z dvanácti lidí bylo zraněných sedm mužů a tři ženy. „Hasiči poskytovali první pomoc zraněným a po příjezdu posádek záchranné služby asistovali při ošetřování. Pro lepší přehlednost osvětlili prostor zásahu a zajistili vozidlo proti požáru. Během záchranných prací byl provoz na silnici zastavený a ve 4.50 hodin byl obnoven kyvadlově,” dodal mluvčí. „Dva těžce zranění pasažéři byli záchranáři převezeni do nemocnice v Brně, další čtyři se lehkými zraněními do Vyškova a zbývající čtyři zraněné ošetřovali zdravotníci v nemocnici v Kyjově,“ uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Frekventovaná silnice I/50 byla po dobu zásahu záchranářů neprůjezdná, později se místem nehody projíždělo kyvadlově.“ Padesátiletý šofér dodávky, který měl negativní dechovou zkoušku na alkohol, v průběhu vyšetřování nehody přiznal, že pravděpodobně při jízdě usnul,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.