VIDEO: Čeští hasiči sbírají jedno ocenění za druhým

OLOMOUCKÝ KRAJ – Na mezinárodních kláních hasičů nemají čeští borci konkurenci na evropské ani na světové úrovni. Ministerstvo vnitra pravidelně oceňuje resortní sportovce, kteří si skleněný pohár a diplomy z rukou náměstka generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky brigádního generála Františka Zadiny převzali minulé úterý.

Ocenění hasiči reprezentovali republiku v TFA, Toughest Firefighter Alive (volně přeloženo jako nejtvrdší hasič přežívá) letos se jim dařilo nejen na mistrovství Evropy, ale hlavně na Světových hrách policistů a hasičů v čínském Chengdu. V obrovské konkurenci, kde měla Čína přes tisícovku soutěžících, ovládli Češi hned první závod v disciplíně zvané Ultimate firefighter, kdy ukázali, že nemají ve světě konkurenci a nepustili nikoho na stupně vítězů. Cenné zlato pak vybojovali i v jednotlivcích a nejcennější kov si pověsili na krk opět i jako tým. Slavnostní ceremoniál se uskutečnil v Kongresovém sále České národní banky.

Olomoucký hasič Michal Přecechtěl si v úterý večer převzal ocenění jako jeden z členů reprezentace HZS ČR. Úspěšný hasič z Hané tak přidal do své sbírky další hodnotné uznání. „Byl to velmi příjemný večer, kde jsem se potkal s několika nejlepšími českými profesionálními sportovci. Toho si vážím. Je také fajn vědět, že na nás ministerstvo vnitra myslí, sleduje nás a poděkuje nám takto za reprezentaci sboru i celé republiky,“podotkl Michal. Michal Přecechtěl letos také vyhrál ve své kategorii Český pohár v TFA. Na svém kontě má mnoho úspěchů v hasičských disciplínách, je několikanásobný mistr světa i Evropy, rovněž sbírá úspěchy v českých soutěžích. Loni si od ředitele Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Karla Koláříka převzal medaili za vzornou reprezentaci našeho kraje.