Dnes ráno hořelo v Záběhlicích. Dvě osoby zachráněny

PRAHA – Půl hodiny po půlnoci dnešního rána nastal požární poplach, hasiči vyrazili do ulice Malovická, hořel tu byt a osoby se nacházely v ohrožení života.

Dvě jednotky hasičů ze stanice Chodov a Strašnice vyrazily dnes brzy ráno k požáru bytového domu v ulici Malovická v pražských Záběhlicích. „Po příjezdu jednotek na místo, byla jedna osoba zachráněna pomocí nastavovacího žebříku, a předána do péče pražských záchranářů. Kvůli zplodinám z hoření, byla z bytu nad požárem evakuována další osoba. Ta se po ukončení zásahu mohla navrátit zpět,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Hasiči v prostoru bytu zasahovali s vodním proudem a v dýchací technice, protože byl celý byt značně zakouřený. Pomocí termokamery byla odhalována možná skrytá ohniska požáru. Požárem bylo zcela zničeno vybavení jednoho pokoje bytu, a celková škoda byla vyčíslena na dvě stě tisíc korun. Jako příčina požáru byla stanovena nedbalost, v ranních hodinách byla hasiči ještě provedena dohlídka, která měla negativní výsledek.

Zdroj: HZS Praha