Granát u Štefánikova mostu způsobil horké chvilky nejen pyrotechnikům

PRAHA – Nález granátu oznámili dva lovci, když ho předtím vylovili pomocí magnetu z Vltavy v centru Prahy. Nebezpečnou věc pak opět vhodili do vody.

Magnetfishingem, tedy lovem ve vodě pomocí silného magnetu, se v sobotu odpoledne zabývali dva mladíci nedaleko Štefánikova mostu, u Dvořákova nábřeží. Po nějaké době jim skutečně zabral úlovek a oni vytáhli nad hladinu obranný ruční granát. Ze svého nálezu však velkou radost neměli, a pro jistotu ho rychle zase vhodili zpátky do kalných a studených vod Vltavy. Potom samozřejmě zalarmovali policii.

„Z důvodu bezpečnosti policisté spolu s pyrotechnikem na místě uzavřeli nejbližší okolí, a policejní potápěč prohledal dno řeky. Přibližně po hodině intenzivní práce v nepřehledném terénu se potápěči podařilo předmět objevit a vytáhnout na břeh,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Obrovský kámen spadl všem přítomných ze srdce, když vyšlo najevo, že se nejedná o funkční nebezpečnou zbraň, ale o repliku, která sloužila jako přívěšek na klíče, a nikomu tedy nehrozí žádné nebezpečí.

Zdroj: Policie ČR