Je očkování zázrak, nebo strašák? Odpovědi se dočkáte v Kolíně.

KOLÍN – Místní akční plány (MAP) rozvoje vzdělávání jsou v Operačním programu Výzkum, vývoj a vzdělávání  nástrojem společného, komunitního a efektivního plánování rozvoje vzdělání v regionech.

V rámci tohoto plánu se můžete těšit na akci s názvem „Co by měli dnes vědět rodiče?“ chystají  ji v Městském společenském domě v Kolíně, společně s přednášející Pavlínou Miltovou, jako MAP kavárnu pro rodiče, na čtvrtek 24. října v 17:00 až 19:00 hodin. Pro všechny účastníky je vstup a káva zdarma.

Tématem je infekční a parazitární onemocnění u dětí předškolního věku a očkování. Je očkování tedy zázrak, nebo strašák? Význam očkování, co je aktivní či pasivní imunizace, jaké druhy očkování jsou a jaký by měl být očkovací kalendář. Lektorka vysvětlí jak postupovat před a po očkování všechny nežádoucí účinky a kontraindikace očkování.

Získáte vědomosti týkající se vývoje imunity dítěte předškolního věku. Odpovědí na otázky proč jsou děti předškolního věku častěji nemocné, zvláště v prvním roce docházky do mateřské školy? Proberou se zde také základní obecné hygienické postupy, v případě výskytu infekčního nebo parazitárního onemocnění. Dalšími tématy budou: onemocnění horních cest dýchacích, vysoce infekční exantémová onemocnění u dětí, infekční onemocnění trávicího traktu, parazitární onemocnění a další.