Meziříčané, oprašte rakety! Nová tenisová hala se otevře příští rok na jaře

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Moderní zastřešené sportoviště hodné úspěšného klubu s devadesátiletou tradicí. Tak má vypadat nová tenisová hala, která se právě buduje ve sportovním areálu v Koutech. „Ještě před začátkem zimy se dočká střechy a hotovo může být už v březnu 2020,“ informoval mluvčí města Jakub Mikuš.

Výstavba haly o rozměrech 37 x 53 metrů je už v plném proudu. „Na jaře příštího roku by se tak mělo v tenisovém areálu otevřít moderní zastřešené sportoviště, které nabídne tři plnohodnotné tenisové kurty pro čtyřhru splňující mezinárodní standardy,“ sdělil starosta Robert Stržínek.

Tenisový klub Deza Valašské Meziříčí má sice k dispozici dvanáct venkovních kurtů, dosud však postrádal moderní halu. „Ta stávající nabízí dva deblové a jeden singlový kurt. Její kapacita je ale nedostačující a neumožňuje hraní vyšších soutěží,“ vysvětlil Stržínek.

Objekt za devětadvacet milionů korun podpoří město Valašské Meziříčí čtyřmi miliony. Téměř devatenáct milionů pokryje dotace a zbytek uhradí místní společnost Deza a. s. „Po uplynutí desetileté udržitelnosti projektu navíc přejde hala bezúplatně do majetku města. Přál bych si víc takových projektů, kdy Valašské Meziříčí získá za čtyři miliony z vlastního rozpočtu majetek v hodnotě téměř třicet milionů korun,“ neskrýval spokojenost starosta Stržínek.

Foto: Tenisová hala nabídne tři plnohodnotné tenisové kurty pro čtyřhru splňující mezinárodní standardy. Zdroj: Město Valašské Meziříčí.
Foto zdroj: Město Valašské Meziříčí