Naboural pět aut a odešel po svých. Škoda je přes půl milionu korun

PRACHATICE – Prachatičtí policisté vyjížděli o víkendu k dopravní nehodě, kdy řidič naboural do pěti vozidel a poté odešel po svých neznámo kam. Dnes policie zveřejnila podrobnosti k této nehodě.

Ta se stala v sobotu 19. října 2019 po čtvrté hodině ranní v ulici Pivovarská v Prachaticích. „Řidič po projetí pravotočivé zatáčky, ve směru od obce Oseky, nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu pozemní komunikace, svým schopnostem a vlastnostem vozidla, následkem čehož s vozidlem vyjel vlevo mimo komunikaci na travnatou plochu, kde přední části vozidla narazil do svislého dopravního značení, které bylo poté odraženo na dvě zde zaparkovaná vozidla,“ popsala policejní mluvčí Martina Joklová.

Ani to však řidiče nezastavilo a pokračoval v jízdě dál. Narazil do dalších tří zde zaparkovaných osobních vozidel a z místa nehody odešel. Dopravním policistům se však po několika hodinách sám přihlásil.

Poškozením šesti vozidel a dopravního značení vznikla škoda za nejméně 600 000 korun. „Policisté budou nyní podezřelého řidiče oznamovat na městský úřad k projednání do správního řízení, kde mu hrozí sankce do výše 5 000 korun,“ sdělila Martina Joklová.