Večerní pozdvižení v Bohnicích. Padesát evakuovaných a dva uvěznění

PRAHA – Krátce před půl osmou večerní zasahovali hasiči v pražských Bohnicích, u požáru panelového domu. Padesát osob opustilo své byty, dva lidé zůstali uvězněni ve výtahu.

Dvě jednotky pražských hasičů z Holešovic a centrální stanice, včera večer zasahovaly u nahlášeného požáru v ulici Hackerova v Bohnicích. Požárem byla zasažena rozvodná skříň před domem. Ještě před příjezdem hasičů na místo, opustilo padesát obyvatel panelový dům. Po příjezdu hasiči nasadili CO2 hasicí přístroj a jednotky provedl průzkum domu. „Kvůli výpadku elektrické energie v sousedních objektech, bylo třeba ze zaseknutého výtahu vyprostit dvě osoby,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Přivolaní pracovníci elektrárenské společnosti odpojili dům od elektrické sítě, a hasiči použili těžkou pěnu. Také provedli průzkum a kontrolu termokamerou bytů nad postiženou rozvodnou skříní. Kontrola dopadla dobře a před devátou večerní se obyvatelé mohli navrátit do svých bytů. Na místě požáru rovněž zasahovala Policie ČR a preventivně také pražští záchranáři. Předběžná škoda byla odhadnuta na sedmdesát pět tisíc korun, a příčinou požáru byla technická závada.