Výbuch granátu na Vyškovsku zranil tři vojáky

VYŠKOV – Tři vojáci se v pondělí zranili při výcviku v hodu granátem ve Vojenském výcvikovém prostoru Březina na Vyškovsku. Jeden z vojáků utrpěl těžká zranění.

K nehodě došlo po poledni. „ Naši operátoři vyslali včera odpoledne do vojenského výcvikového prostoru Březina na Vyškovsku leteckou záchrannou službu a pozemní lékařskou posádku. Zdravotníci ošetřili tři mladé muže. Jeden pacient byl po zaléčení transportován vrtulníkem do Fakultní nemocnice Brno, jednalo se o těžká poranění. Další dva pacienti utrpěli lehká až středně těžká zranění. Po poskytnutí přednemocniční péče jsme je transportovali do Vojenské nemocnice v Brně,“ uvedla mluvčí jihomoravské záchranné služby Michaela Bothová. Událost šetří Vojenská policie, armáda rodinu těžce zraněného vojáka vyrozuměla.

Výbuch munice ve Vyškově armáda řešila i v září 2017, kdy při incidentu zemřel jeden člověk. Druhý utrpěl zranění oka. Podle vyšetřování za tehdejší explozi mohla neodborná manipulace s granátem. Neštěstí se odehrálo ve veřejnosti nepřístupných sklepních prostorách, které využívala Vojenská policie. Trestní stíhání vyšetřovatelé odložili, protože hlavní podezřelý při explozi zemřel.