Výtěžek z módní přehlídky podpoří děti ze sociálně slabších rodin

HAVLÍČKŮV BROD – Rodiny s dětmi, které navštěvují pracovníci Šipky – sociálně aktivizační služby při Oblastní charitě Havlíčkův Brod budou mít radost z nových pomůcek. Jejich koupi pokrylo dobrovolné vstupné módní přehlídky, kterou v Havlíčkově Brodě pro své zákaznice a přátele uspořádaly kamarádky kosmetičky Martina Zachariášová a Dagmar Jakešová a majitelka butiku New Face Renata Krejčová. Vybralo se krásných 8 397 Kč.

„Peníze použijeme na pomůcky, které slouží k rozvoji komunikačních dovedností, paměti, matematických schopností, apod. Pokud nějaké koruny zbydou, uhradí kroužky dětí, se kterými v Šipce spolupracujeme,“ uvedla vedoucí zařízení Jitka Muzikářová, která zároveň poděkovala organizátorkám módní přehlídky.

Otevřené srdce tří kamarádek

Nápad uspořádat módní přehlídku a podpořit děti ze sociálně slabších rodin vzešel od tří kamarádek, které se věnují kráse žen. „Mezi klientkami mám pracovnice charity, které příležitostně popisují svoji náročnou práci se sociálně slabými rodinami, samozřejmě anonymně. Problémy, se kterými se potýkají, nás často chytnou za srdce, a protože jsme maminky a už i babičky, a už jednou jsme nějakým způsobem pomáhaly, řekly jsme si, že je to dobrá příležitost,“ prozradila Martina Zachariášová, kosmetička z Havlíčkova Brodu.
Pro nápad, který spolkl hodně jejich času, nadchly své zákaznice i přátele a v nově zrekonstruované restauraci Zetor uspořádaly charitativní módní přehlídku, které se nakonec zúčastnilo 180 lidí. „Všechny modelky chodily zadarmo, DJ Mixa zajistil hudbu s výraznou slevou a také prostory restaurace jsme využily bez poplatku. Všichni nám vyšli vstříc,“ pochvalovala si Martina Zachariášová s tím, že je možné, že příští rok podobnou akci zopakují.

Šipka – sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi

Poskytuje službu v rodinách s nezaopatřeným dítětem, které se ocitly, případně jsou ohroženy nepříznivou sociální situací. Pracovníci Šipky pracují jak s dítětem (např. podpora školní přípravy, aktivity vhodné pro přiměřený vývoj dítěte), tak s rodiči (posilování rodičovských kompetencí, mapování rodinného rozpočtu, doprovázení při jednání s institucemi). Dále je rodina podporována např. ve vzájemné komunikaci a trávení volného času. Služba je poskytována zdarma. Šipka působí na Havlíčkobrodsku, ve městě Humpolec a v jeho přilehlých obcích.