Dálnice D3: Zdrogovaný řidič ohrožoval svou jízdou ostatní

TÁBORSKO – Policisté z dálničního oddělení Chotoviny dnes zveřejnili informace k případu, k němuž došlo v závěru minulého týdne. Řidič pod vlivem drog totiž kličkoval po dálnici D3, měnil náhle rychlost své jízdy a vypadalo to, jako by usínal. To však nebyl zdaleka jediný prohřešek.

Dopravní policisté dálničního oddělení Chotoviny zahájili úkony trestního řízení proti muži středního věku z Kladenska. „Ten krátce před desátou hodinou dopolední pátku dne 18. října 2019 jel ve vozidle tovární značky Audi 100 po dálnici D3 ve směru od Prahy na Tábor. Audi mělo nabouraný pravý přední bok, a tudíž nefunkční přední světlomet a pravé vnější zpětné zrcátko. Řidič po dálnici kličkoval, měnil náhle rychlost své jízdy a jako by usínal,“ popsal situaci policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Na nebezpečnou situaci, kdy nad dálnicí navíc panovala hustá mlha, upozornili policii ostatní řidiči. Přivolané hlídce se automobil podařilo vyhledat a zastavit. Výsledek překvapil i samotné policisty. Vozidlo totiž řídil muž, který má až do roku 2021 zákaz řízení všech motorových vozidel, navíc automobil neměl platnou STK. Ukázalo se také, že je pod vlivem drog.

„Test na přítomnost alkoholu v dechu řidiče byl negativní, zato test na přítomnost jiných omamných a psychotropních látek v organismu byl pozitivní, a to na drogu pervitin. Lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu, se řidič bezdůvodně odmítl podrobit,“ podotkl policejní mluvčí.

Další jízda mu byla zakázána a uvedený „neřidič“ se tak bude opět zodpovídat před soudem. Mimo jiného, z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Hrozí mu trest odnětí svobody na dobu tří let.