Dalších 48 lůžek pro seniory na Slánsku! V Domově u rybníčka se nezapomnělo ani na internet

KLADNO –  V úterý 22. října 2019  byl slavnostně otevřen domov seniorů v Žižicích. Dochází tak k tolik potřebnému a žádanému rozšíření kapacity lůžek v rámci sociálních služeb na Slánsku, a to o 48 lůžek. První senioři se do nového domova nastěhují podle vyjádření ředitele domova Zdeňka Syblíka již v pátek 1. listopadu.

Zázemí domova tvoří 21 jedno až třílůžkových pokojů, všechny pokoje mají vlastní sociální zařízení a jsou samozřejmě vybaveny polohovacími lůžky. 21. století vyžaduje i nové trendy, v domově a ve všech pokojích je přístupný internet.

Všechny náklady uhradil Středočeský kraj. „Pro Středočeský kraj byl nákup této nemovitosti a rozšíření počtu lůžek významnou investicí. Celkové náklady se vyšplhaly na téměř 100 milionů korun,“ zdůraznila během slavnostního otevření nového domova hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová. Samotný nákup nemovitosti stál 76 milionů korun, nezbytné stavební úpravy, lůžkový výtah, terasy, čištění a nátěr fasád si vyžádal 8,7 milionů korun, vybudování relaxační zahrady 4,8 milionu korun a vnitřní vybavení stálo 7,1 milionu korun. Zároveň byl pořízen mikrobus a dva osobní vozy v celkové hodnotě 1,4 milionu korun.

Interiér jednoho z pokojů nového Domova u rybníčku. Foto: kr-stredocesky