Drzá krádež v bance na Kobylisích. Poznáváte podezřelou ženu?

PRAHA – Neznámá žena si klidně vlezla v bance za přepážku, a ze zamčené zásuvky ukradla peněženku. Naštěstí ji zachytily kamery. Policie stále hledá podezřelou.

Případ se odehrál v recepci banky na Praze 8, v ulici Ke Stírce, v polovině září letošního roku. „Zaměstnanec banky si nechal peněženku v šuplíku pracovního stolu. Ten sice uzamkl, ale klíč zapomněl v zámku. Na bezpečnostních záběrech z kamer v bance je vidět žena, která se v prostoru banky pohybovala, a také okolo zmiňované recepce. V jednu chvíli je zachycena, jak zašla za pult, něco si vložila do kabelky, a pak budovu opustila,“ uvedla dnes policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Krádeží peněženky vznikla poškozenému škoda přesahující dvacet tisíc korun. Případ je v současné době prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu krádež. V případě dopadení a odsouzení hrozí pachatelce trest odnětí svobody až na dva roky. Pokud poznáváte ženu na záznamu bezpečnostní kamery, nebo máte informace k jejímu pohybu, kontaktujte prosím linku 158.