Opilí prarodiče se motali po městě, malá vnoučata se třásla zimou

HRADECKO – Babička se válela po zemi, dědeček se jí snažil pomoci a sotva sám stál na nohách. Tomu všemu přihlížely dvě malé děti. Jak celou situaci vyřešili muži zákona? Starší žena na ně byla dokonce sprostá.

Městská policie vyrazila na běžnou kontrolu veřejného pořádku v krajské metropoli. Ve večerních hodinách si všimla motajícího se staršího muže, jak se snaží zvednout ženu ze země. Strážníci jim nabídli pomoc a zjistili, že žena se nedokáže vůbec postavit a že je z obou zúčastněných silně cítit alkohol. S sebou měli i dvě malé děti, které se očividně třásly zimou. Muž tvrdil, že jeho manželka jen upadla a že jsou s vnoučaty na cestě domů z oslavy narozenin. Dechová zkouška prokázala, že dědeček měl v sobě přes 1 a půl promile, zatímco babička skoro 2,3 promile alkoholu. Ani jeden z nich neutrpěl naštěstí žádná zranění.

Hlídka naložila vnoučata do služebního vozu a přemýšlela, kdo by se o ně mohl postarat. Když požádali opilou ženu o telefonní číslo na jejího syna, začala být velmi vulgární. Na místo musela dorazit Policie České republiky, která nakonec kontakt na otce nezletilých dětí získala. Ten jim však nebral telefon, proto musela být zkontaktována sociálka. „Posléze se přeci jen spojit s rodiči podařilo a ti ihned vyrazili na místo. Děti byly předány do péče rodičů a věc budou řešit pracovníci sociálně-právní ochrany dětí,“ uvádí policejní tisková mluvčí Simona Pacltová.