Plameny v Praze řádily. V hotelu, metru i kuchyni

PRAHA 23.10.2019 – Rušný den opět zažili pražští hasiči. Vyjížděli do známého hotelu, k požáru kuchyňské linky a hasili i nápojový automat v metru.

Do ulice Pobřežní vyráželi hasiči včera odpoledne. Hořel tu odpad v technické místnosti, a okolí bylo silně zakouřeno. Dvě jednotky z centrální stanice a Holešovic vyjížděli k odvětrání drobného požáru. K evakuaci osob nebylo nutné přistoupit, jen hoteloví hosté měli o vizuální zábavu postaráno. Požár byl uhašen vodou z místního zdroje, prostory odvětrány. Škoda byla předběžně vyčíslena na padesát tisíc korun, příčiny jsou předmětem vyšetřování.

Zdroj: HZS Praha

Krátce před osmou hodinou večerní pak vyjížděli dvě jednotky hasičů ze stejných stanic k požáru kuchyně v obytném domě. Konkrétně do ulice U Pergamenky v Praze 7. Nasazen byl jeden C proud vnitřkem budovy a druhým zasahovali hasiči pomocí výškové techniky. „Požár byl lokalizován během šesti minut od příjezdu první jednotky. Z objektu byly zachráněny a předány do péče záchranářů tři osoby. Objekt jinak nebylo třeba evakuovat,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Prostor bytu i půdy byl zkontrolován termokamerou, odvětrání bylo provedeno přetlakovou ventilací. Škoda je odhadnuta na tři sta tisíc korun.

Zdroj: HZS Praha

Před pátou hodinou ranní středečního dne zasahovali hasiči u požáru automatu na nápoje, ve vestibulu stanice metra trasy B, Luka. Uhašeno bylo jedním proudem C, nasazena přetlaková ventilace k odvětrání prostoru. Celková škoda byla odhadnuta na sto tisíc korun. Zásahu se účastnily dvě jednotky profesionálních hasičů, jednotka hasičů Dopravního podniku a jedna jednotka dobrovolných ze Stodůlek.

Zdroj: HZS Praha