Po bouřlivé noci usnul v autě. Ráno zjistil, že vůbec není jeho

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Mladého majitele Octavie z Uherského Ostrohu čekalo ve středu ráno nemilé překvapení. Když chtěl ráno vyjet z domu, zjistil, že už je místo řidiče obsazené. Divil se i probuzený spáč, který vůbec netušil, jak se v autě octnul. O kuriózním případu z minulého týdne dnes informovala policie.

Majitel měl auto zaparkované pod přístřeškem vedle rodinného domu. Krátce po páté měl v úmyslu odjet. Když se k vozu blížil, všiml si spousty střepů na zemi a za rozbitým okýnkem na místě řidiče se mu naskytl pohled na cizího muže, který uvnitř vyspával. Když se ho majitel snažil probudit, aby zjistil, co se stalo, nedokázal z něj dostat vysvětlení. „Ospalec byl zmatený a neustále tvrdil, že vůz je jeho. Majiteli nezbylo nic jiného, než vše oznámit na policii,“ sdělila policejní mluvčí Milena Šabatová.

U výslechu se muž přiznal, že předešlý večer dost popíjel a z noci si nic nepamatuje. To ale nic nemění na tom, že se stále dopustil vloupání. „Vzhledem k tomu, že v posledních třech letech byl již soudně trestaný, může za mřížemi strávit až tři roky,“ dodala Šabatová.