U Divadla Fráni Šrámka vzniká nové parkování. Víme, kdy bude hotovo!

PÍSEK – U Divadla Fráni Šrámka vzniká nové parkoviště. Dosud zde býval neupravený prostor, kde se sice parkovalo, nicméně vzhledem k jeho umístění v centru města, bylo toto velmi nedůstojné. Nová parkovací místa budete již brzy moct vyzkoušet na vlastní kůži.

Parkoviště u Divadla Fráni Šrámka však zůstane ještě v první polovině listopadu uzavřené. „Na již dokončenou opravu veřejné kanalizace a vodovodu navázala úprava povrchu parkovací plochy,“ říká Michal Fiedler z odboru investic a rozvoje. Zatímco oprava sítí vyšla na půl milionu korun bez DPH, parkoviště si vyžádá z rozpočtu města bezmála dva miliony. „Větší část plochy pokryje asfaltová vrstva a menší část bude vydlážděná. V ceně je rovněž úprava zeleně. Vysázeno zde bude šest stromů,“ upřesňuje Michal Fiedler.

Podle starostky města byla úprava plochy u divadla nezbytná i vzhledem k místu, kde se parkoviště nachází. „Podnět přišel od ředitele Centra kultury. Neupravený rozbitý plácek, kde se parkovalo na divoko, působil v historickém centru města opravdu nedůstojně. V souvislosti s třicátým výročím sametové revoluce bude na stěnu Divadla Fráni Šrámka instalována pamětní deska. Chceme, aby při slavnostním odhalení 17. listopadu, bylo místo jaksepatří upravené.“ Parkování zde bude vyznačeno pro 23 aut, včetně jednoho místa pro vozíčkáře.