Ustlal si v kolejišti, přejel nad ním vlak, vzbudili ho až hasiči

ČESKÁ LÍPA – K neuvěřitelné příhodě se šťastným koncem došlo včera pozdě večer na železniční trati v České Lípě. Opilý mladý muž se tu podruhé narodil.

Výpravčí Českých drah včera kolem 22. hodiny upozornil dispečera linky 112 na to, že v kolejišti poblíž zastávky Holý vrch v České Lípě leží lidské tělo a že tímto úsekem právě projela lokomotiva s dvaceti vagony naloženými pískem. Informaci výpravčímu sdělil strojvedoucí této nákladní soupravy.

Policisté, hasiči i zdravotníci na místo vyjížděli v domnění, že člověku v kolejišti už nelze pomoci. Jako první k němu dorazili hasiči. Ti ale nevěřili svým očím, když zjistili, že jenom tvrdě spí a nemá na sobě ani škrábanec. Zdravotnická záchranná služba ho pak převezla k preventivnímu vyšetření do nemocnice, které skutečně potvrdilo, že žádnou újmu neutrpěl.

Sedmadvacetiletý muž z České Lípy si ustlal v kolejišti v opilosti a spal tak tvrdě, že ho nevzbudil ani hluk vlakové nákladní soupravy, která nad ním projela. „V té době v sobě měl 1,35 promile alkoholu. On sám si ze včerejšího dne moc nevybavuje. Pamatuje si jen to, že kolem třetí hodiny odpoledne vypil lahev rumu a pak ho probudili až hasiči. V té době vedle něj ležela lahev piva,“ sdělila policejní tisková mluvčí Ivana Baláková a dodala: „Doufejme, že příležitost začít znovu a lépe neutopí v alkoholu a aspoň trochu se nad sebou zamyslí.“

Foto: Policie ČR

Místo nálezu spícího muže