Zloděj se na svobodě moc neohřál, po propuštění se znovu pustil do díla, řádil v Jihlavě

JIHLAVSKO – Devětadvacetiletý muž má na svědomí čtyři vloupání do různých objektů v Jihlavě. Majitelům způsobil škodu přes dvacet tisíc korun, a protože jde o recidivistu, který byl navíc v srpnu propuštěn z vězení a v září už se dopouštěl dalších krádeží, svobody si dlouho neužil, skončil totiž ve vazbě.

„U čtyř případů vloupání, ke kterým došlo na přelomu září a října v Jihlavě, policisté prověřováním zjistili, že mají shodného pachatele. Podezřelého muže kriminalisté na základě šetření vypátrali, minulý týden ho zadrželi a skončil v policejní cele,“ informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Muž čelí obvinění z toho, že se v době od poloviny září do poloviny října vloupal v Jihlavě ve čtyřech případech do různých objektů. „Jednalo se o stavební buňku u sportovního zařízení, zaparkované vozidlo, prodejní automat a stánek s občerstvením,“ přiblížil Martin Jůzl, komisař oddělení obecné kriminality. Ve stavební buňce, která slouží jako prodejna, ukradl oblečení, z auta flash disk a kabel, z automatu si odnesl peníze a cukrovinky a hotovost ukradl také ze stánku s občerstvením. Do všech objektů se dostal za použití násilí, a to po rozbití skla nebo vypáčením okna nebo zajišťovacího krytu. „Při vloupáních vznikla celková škoda přes dvacet tisíc korun,“ dodal policejní komisař. Ukradené peníze a oblečení používal pro svoji potřebu.

Obviněný zloděj recidivista skončil ve vazbě a případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za spáchanou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na tři roky,“ zakončil vedoucí jihlavských kriminalistů Radomír Němec.