Elektronika, kabelka a dokonce kolo! To vše lze ukrást z auta

OLOMOUC – Je docela běžné, když zloděj rozbije okýnko u auta a odnese si třeba tašku, která leží na sedadle. V Olomouci si včera zloděj odnesl z auta dokonce kolo!

Hned tři oznámení, týkající se vloupání do auta přijali včera olomoučtí policisté. Někdo neznámý se včera odpoledne vloupal do osobního auta Škoda Octavia., které bylo zaparkované na ulici Purkyňova v Olomouci, části Hodolany. Když se jeho majitel před sedmnáctou hodinou vrátil k zaparkovanému autu, zjistil, že je na něm rozbité okno zavazadlového prostoru a z vozidla zmizelo celoodpružené pánské horské trialové skákací jízdní kolo značky TREK. Škoda je odhadována na 49 000 korun, poškození auta asi na 15 000 korun. „V dané věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a poškození cizí věci, za které pachateli, v případě jeho zjištění, hrozí až dva roky za mřížemi,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Druhým poškozeným autem je rovněž Škoda Octavia, které bylo zaparkované na ulici Kapitána Nálepky v Olomouci. Když se majitelka po deseti minutách vrátila k zaparkovanému autu, zjistila, že je na něm rozbité jedno z oken a ze sedadla spolujezdce zmizela kabelka s penězi, osobními doklady, platební kartou a služebním mobilem.

Dalším vykradeným autem je Opel Insignia, které bylo zaparkované na třídě Spojenců v Olomouci. Neznámý pachatel včera večer rozbil jedno z oken a zevnitř odcizil tašku s notebookem a externím hard diskem.