Policie hledá svědky dopravní nehody u Jítravy. Nejeli jste právě vy okolo?

LIBEREC – Policisté žádají veřejnost o spolupráci při pátrání po řidiči, který ujel od dopravní nehody se zraněním. Nehoda se stala v neděli dopoledne krátce před půl jedenáctou na silnici I/13 u Jítravy.

Ve směru jízdy od Bílého Kostela nad Nisou na Rynoltice se v úseku 180. kilometru začal otáčet neznámý řidič motorového vozidla. „V průběhu otáčení na pozemní komunikaci však omezil řidičku osobního automobilu Škoda Fabia, jedoucí ve stejném směru jízdy. Řidička na nastalou situaci reagovala bržděním, avšak její vůz dostal smyk a vyjel mimo vozovku. Škodovka vlivem setrvačnosti narazila do travnatého svahu, který vůz vymrštil zpět na vozovku. Vozidlo se poté převrátilo na střechu a zůstalo v pravém jízdním pruhu ve směru své původní jízdy. Neznámý otáčející se řidič s dosud neustanoveným vozidlem však z místa dopravní nehody odjel, aniž by učinil opatření, která mu ukládá zákon,“ popsal podrobnosti nehody policejní tiskový mluvčí Vojtěch Robovský. Řidička Škody Fabia byla z místa dopravní nehody převezena do Krajské nemocnice v Liberci.

Policisté nyní žádají ostatní účastníky provozu, kteří projížděli ve zmiňovanou dobu tímto úsekem komunikace, aby se ozvali v případě, pokud spatřili nejen příčiny a okolnosti vzniku dopravní nehody, ale také dosud neznámé otáčející se vozidlo, jehož řidič z místa odjel. Zároveň žádají samotného řidiče otáčejícího vozu, aby se přihlásil prostřednictvím linky 158 nebo přímo na služebně Dopravního inspektorátu v Liberci. Policisté by uvítali také záznamy palubních kamer z projíždějících vozidel, které mohly dopravní nehodu a její příčiny zaznamenat. Veškeré informace o události mohou policistům výrazným způsobem dopomoci k objasnění příčin a okolností vzniku nehodového děje.

Foto: Hasiči Hrádek nad Nisou