Pozor! Změna času ovlivní šest dálkových vlaků i spoje v okolí Prahy

STŘEDOČESKÝ KRAJ – Víkendový posun času se dotkne kromě dálkových nočních vlaků také regionálních spojů v okolí Prahy. Ovlivní konkrétně spoje tzv. nočního pražského rozjezdu, tedy vlaků, které ve 2:30 ráno odjíždějí z pražského hlavního nádraží do všech důležitých směrů: do Kralup nad Vltavou, Mělníka, Kladna, do Berouna přes Rudnou u Prahy i Řevnice, do Benešova u Prahy, Kolína přes Český Brod i Nymburk a Čerčan přes Vrané nad Vltavou.

Soupravy budou v Praze hodinu stát

Vlaky, které se před půl třetí ráno sjíždějí na pražském hlavním nádraží, pojedou jako obvykle a na své trase v souvislosti se změnou času nikde čekat nebudou. V opačném směru ven z Prahy budou všechny tyto vlaky odjíždět už podle nového času, tedy ve 2:30 SEČ. Soupravy tak fakticky budou na hlavním nádraží hodinu stát a díky tomu je budou moci využít nejen cestující, kteří přijdou na odjezd ještě podle původního letního času, ale i ti, kteří vyrazí na odjezd už podle pozdějšího středoevropského času.

Do Neratovic autobusem

Cestující dále upozorňujeme, že v souvislosti s výlukou na trati 070 v úseku Praha – Čakovice -Neratovice bude za spoj směrem do Mělníka vypraven z pražského hlavního nádraží v 02:33 SEČ náhradní autobus do Neratovic (s přípojem dále do Mělníka) a zároveň také vlakový spoj do Prahy-Čakovic. Vlaková souprava bude v Čakovicích končit (dále mimo Prahu nepojede), cestujícím jedoucím do stanic a zastávek mezi Prahou-Čakovicemi a Mělníkem je určen spoj náhradní autobusové dopravy.

Zimní čas letos začne 27. října. Ve tři hodiny ráno se ručičky hodin posunou o hodinu dozadu.

Aktuální info