Video: Tři zakuklenci počmárali soupravu metra. Třeba je znáte, podívejte se na video

PRAHA – Na konci září se podařilo třem osobám proniknout do zázemí podzemní dráhy, a tam postříkat sprejem jednu čekající soupravu. Dnes policie zveřejnila video s povedeným trojlístkem.

„Na konci září, před jedenáctou hodinou večerní, posprejovaly tři dosud neznámé osoby vůz vlakové soupravy metra. Stalo se to ve stanici Petřiny, trasy metra A. Na soupravě vytvořily několik nápisů a způsobily tak škodu, kterou bude muset Dopravní podnik odstranit specializovanou firmou,“ uvedla dnes policejní mluvčí Lucie Drábková. Policisté během vyšetřování zajistili několik kamerových záznamů, které dnes také uveřejnili s žádostí směrem k veřejnosti o pomoc s odhalením totožnosti podezřelých.

Sprejeři byli zahaleni šátkem přes obličej, také měli kšiltovku, ale v jednom okamžiku ukázali svoji tvář. Stalo se to během jízdy na eskalátoru. Na sobě měli tmavé oblečení. Policie žádá i případné svědky, kteří byli v tu dobu v metru přítomni, aby se ohlásili. Pokud osoby na záznamech poznáváte, či máte informace o jejich pohybu, kontaktujte linku 158. Případ je prošetřován pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, za což hrozí pachatelům až rok za mřížemi.