Využijte letošní poslední možnost prohlédnout si Benešovu vilu

SEZIMOVO ÚSTÍ – Životní příběh Hany a Edvarda Benešových a seznámení se s osudem vily po jejich smrti nabízí poslední letošní prohlídky Benešovy vily.

Díky memorandu za účelem pravidelného návštěvnického provozu můžete Benešovu vilu navštívit daleko častěji, než tomu bylo kdysi. Prohlídky vás seznámí jak s příběhem samotné vily, tak i životním příběhem Hany a Edvarda Benešových. Poznáte, jaký byl osud vily po roce 1948, kdy zemřel Edvard Beneš, a po smrti jeho ženy Hany v roce 1974. Zajímavá jistě bude i zmínka o tom, co se změnilo po roce 1989 a jak je možné, že lze sídlo premiérů České republiky dnes navštívit. Komentované prohlídky v areálu Benešovy vily i uvnitř jí samotné poukazují na její roli v životě manželů Benešových i na symbolickou hodnotu, kterou s sebou nese od svého postavení až do současnosti.

Letní sídlo manželů Benešových v Sezimově Ústí, které dnes slouží nejen jako reprezentační prostor předsedy vlády, ale je především důstojným památníkem Hany a Edvarda Benešových, uzavírá své brány 28. října.