Naše děti prý nejsou připraveny na nástrahy a rizika života!

PLZEŇ – K nečekanému a nemilému překvapení dospěli plzeňští strážníci. Ti zjistili, že v mnoha případech se děti od svých rodičů příliš nedozvídají, jak se v určitých životních situacích chovat a nejsou připraveny na rizika života.

Již od začátku školního roku metodici prevence navštěvují  žáky. Soustřeďují se na ty nejmenší i teenagery. Nyní zavítali do mateřské školky na Vinicích, kde si s dětmi povídali o tom, jak se zachovat v nejrůznějších životních situacích, do kterých se jako děti mohou dostat. Například jak se chovat, když jsou doma samy, nebo co dělat, když je osloví cizí člověk, nebo když se třeba ztratí a jak správné použit tísňové linky.

Bohužel, zkušenost strážníků je taková, že tato témata  nejsou v rodinách asi příliš probírána „Vychováváme nejkřehčejší bytosti, na kterých snad každému rodiči záleží, proto bychom měli svým dětem číst pohádky, kde jsou skrytá životní moudra a ponaučení. Ta se snažíme i my strážníci, vštěpovat dětem do paměti. Bohužel, s lítostí se dozvídáme, že dnešní dětičky ani tyto klasické pohádky neznají. Touto cestou apelujeme na rodiče a prosíme, aby i oni své děti více seznamovali s riziky života,“ obrací se na rodiče městská policie prostřednictvím své mluvčí Jany Pužmanové.