Řidiči, pozor při parkování! V Jablonci chystají návrat botiček. Od kdy?

JABLONEC NAD NISOU – Opakující se problémy se špatně zaparkovanými auty přiměly Jablonec k návratu používání tzv. botiček. Automobilů stále přibývá a nezodpovědní řidiči často nechávají svůj vůz na místech, která nejsou k tomu určena nebo kde je to výslovně zakázáno.

Městská policie Jablonec nad Nisou začne od 1. listopadu využívat technické prostředky k zabránění odjezdu vozidla, tzv. botiček. Využije tím všech nástrojů umožňujících vymáhání dodržování pravidel stanovených zákony a obecně závaznými vyhláškami. „Cílem tohoto opatření není samoúčelná represe, ale zvýšení ukázněnosti řidičů a ochrana všech účastníků silničního provozu – motoristů, cyklistů, ale i chodců. Strážníci v rámci své běžné služby budou i tímto způsobem řešit nesprávně zaparkovaná auta,“ uvedl ředitel jablonecké městské policie Roman Šípek.

Stále narůstající počet aut neodpovídá kapacitě parkovacích míst vyprojektovaných v minulosti. Proto město hledá nové možnosti, jak počet parkovacích míst zvýšit. V centru města mohou řidiči zaparkovat např. na Horním náměstí, v OD Centrál, nově počítá s parkovacími místy i plánovaný dopravní terminál. Na sídlištích se hledají další parkovací místa v rámci revitalizací.

Foto: MP Jablonec nad Nisou