Z vodojemu u Slavičína zmizely solární panely a regulátory. Policie žádá o pomoc s pátráním

ZLÍNSKO – Dva solární panely, napájecí baterie a solární regulátory s vysílači. Takovou kořist si zloděj odnesl z vodojemu v Hrádku na Vlárské Dráze poblíž Slavičína. Celkem tak způsobil škodu za sto sedmdesát tisíc korun. „Za trestné činy krádež a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení hrozí pachateli trest odnětí svobody až na pět let,“ sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková, která dnes o případu informovala.

Vodojem se nachází v lese mimo zastavenou oblast asi kilometr od hlavní silnice nad obcí Hrádek na Vlárské dráze ve směru na Štítnou nad Vláří. Ke krádeži došlo v době od nedělního rána do půl deváté ráno v pondělí. Zloděj si prostříhal cestu skrz oplocení, které vede kolem celého objektu. Poté vypáčil vstupní dveře a vnikl dovnitř. „Policisté přivolali speciálně vycvičeného policejního psa, kriminalistická technik ohledal místo činu a zajistil stopy,“ informovala Kozumplíková.

Kriminalisté nyní žádají o pomoc také veřejnost. „Pokud byste mohli policii poskytnout jakékoli informace vztahující se k uvedenému případu, volejte linku tísňového volání policie 158,“ vyzvala Kozumplíková.

Foto zdroj: Policie ČR
Foto zdroj: Policie ČR