Muž, který okrádal seniorky, je v rukách policie!

PRAHA – Na základě reportáží se pachatel sám přihlásil na policii. Přiznal se, a uvedl i důvody, proč to dělal. Nebezpečí trvá.

O muži, který okrádal seniorky, jsme psali nedávno. Muž se na základě reportáží, které byly uveřejněny v médiích, sám přihlásil na služebnu policie. „Byla tak zjištěna jeho totožnost a mohly být zahájeny další procesní úkony,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Drábková. Muž se ke dvěma skutkům přiznal a uvedl podrobnosti, které plně korespondovaly s výpověďmi poškozených žen. Uvedl, že si za peníze získané trestnou činností opatřoval alkohol a jídlo. Jedná se totiž o muže bez domova a zaměstnání.

„Kriminalisté v rámci vyšetřování zajistili osmnáct tisíc korun, které měl muž u sebe. Nyní se bude prověřovat, zda peníze pocházejí z uvedené trestné činnosti,“ doplnila mluvčí. Kriminalisté zahájili s mužem trestní stíhání, byl obviněn se souběhu trestných činů krádež a porušování domovní svobody. V případě odsouzení hrozí muži až dva roky za mřížemi. Police děkuje všem, kteří případu věnovali pozornost a pomohli tak k dopadení pachatele. Tímto případem však ohrožení seniorů nekončí. Pachatelů, kteří si vybírají ty nejzranitelnější, je stále dost, a obezřetnost je stále na místě.