Agresivní muž bezdůvodně napadl hosta na zahrádce zlínské hospody

ZLÍN – Podvečerní posezení u piva s kamarádem mělo nečekaný konec. Zatímco si třiatřicetiletý muž z Hvozdné vychutnával klid na zahrádce zlínské hospody, přišel neznámý muž, který začal hosty bezdůvodně obtěžovat. Jeho podivné chování se pak změnilo v nečekaný útok. „Bez jakéhokoliv důvodu měl přistoupit k poškozenému a udeřit jej čelem do obličeje, načež jej do hlavy třískl i dvěma naplněnými půllitry,“ sdělil mluvčí zlínské městské policie Pavel Janík.

K události došlo minulý čtvrtek před sedmou večer. Třiatřicetiletý muž seděl na zahrádce, kde také zpozoroval příchod neznámého muže. „Ten se měl i na tamní poměry chovat poněkud nestandardně, kdy tančil a verbálně obtěžoval ostatní,“ popsal Janík.

Poté neznámý zašel dovnitř, v zápětí se ale vrátil a bez varování třiatřicetiletého hosta napadl. Když se muž po útoku probral, uviděl svého kamaráda, jak drží útočníka na zemi. Postupně také přicházel na to, že má po úderech do hlavy uštípnutý kus zubu a na ruce vykloubený prst.

Po oznámení se na místo dostavila hlídka městské policie, neznámému agresorovi se ale z místa podařilo utéct ještě před jejich příjezdem. „Svědek incidentu, který útočníka v první moment zpacifikoval, i další svědci nezávisle potvrdili slova poškozeného a jeden z nich strážníkům sdělil, že si útočník při úderu hlavou nejspíš sám rozrazil obočí. Strážníci tak záhy získali poměrně zevrubný popis podezřelého,“ uvedl Janík.

Deset minut od prvního oznámení prováděla jiná hlídka městské policie kontrolu v nedalekém pohostinství. Pozornost strážníků upoutal dvaatřicetiletý muž z Brna, který nejenže odpovídal popisu podezřelého, ale dokonce měl i čerstvě rozražené obočí. „Po chvíli předstíraného údivu šel dotyčný s pravdou ven a potvrdil, že se násilného incidentu účastnil. Jeho verze příběhu odpovídala svojí věrohodností hodnotě dvě promile alkoholu v organizmu,“ dodal Janík. Strážníci muže zadrželi a pro podezření z výtržnictví ho předali kolegům z republikové policie.