Bití a urážky. Dva tyrani ze Zlínska se na deset dní nesmí vrátit ke svým rodinám

ZLÍNSKO – Policie dnes informovala o případech dvou mužů ze Zlínska, kteří byli během prodlouženého víkendu vykázání na deset dní z domova. Důvodem bylo jejich agresivní chování vůči vlastním rodinám a hrozilo, že budou v napadání pokračovat i po zásahu policistů. Oběma nyní hrozí pokuta nebo několikaletý pobyt za mřížemi.

K první události došlo u Valašských Klobouk. Pětadvacetiletý muž závislý na alkoholu opakovaně týral své rodiče a osmnáctiletou sestru, se kterými žije v rodinném domě. „Všichni ohrožení mají z jeho chování strach, proto často jeho agresivní chování policii neoznamovali,“ vysvětlila policejní mluvčí Monika Kozumplíková. Tentokrát se ale násilné jednání neobešlo bez následků.

Devětatřicetiletý muž z obce u Otrokovic přišel v noci opilý domů. Svou stejně starou spící manželku zranil několika údery do tváře a odtáhl ji do ložnice, kde ji dál fyzicky i slovně napadal. „Policisté muže nejprve zajistili, poté převezli do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži a po zjištění bližších okolností ho vykázali z domu, který obýval nejen se svou ženou, ale také se dvěma nezletilými dětmi, které byly nejednou svědky jeho jednání,“ sdělila Kozumplíková.

Nyní mají oba násilníci po dobu deseti dní zakázáno vstoupit do domu a jeho okolí. Stejně se nesmí stýkat s těmi, kterým ubližovali, a ani s nimi navazovat kontakty. Podle policie mohou rodinní příslušníci opakovaně podat žádost o prodloužení vykázání.

Oba případy nadále šetří policisté. „V případě, že se bude jednat o přestupek proti občanskému soužití, hrozí jim ve správním řízení několikatisícová pokuta. Pokud budou policisté případy prověřovat jako podezření z násilného trestného činu, hrozí agresorům několikaleté vězení,“ dodala Kozumplíková.