Hledaná uprchlice řádila v pražské pivnici

PRAHA – S půllitrem v ruce obtěžovala mladá dívka v jedné pivnici hosty. Jako by nestačilo, že uprchla z léčebny, a pátrají po ní policisté.

Místo toho, aby se dokonale skrývala, protože je v pátrání, užívala si devatenáctiletá dívka návštěvu pivnice v Chlumecké ulici. A to tak intenzivně, že se značně podnapila, a začala obtěžovat přítomné hosty. Nejprve je napadala slovně a nakonec přistoupila i k fyzickým útokům. „Jeden z hostů pivnice zavolal strážníky. Zjevně podnapilá dívka s půllitrem piva v ruce uniformovaným byla velice dobře známa. Již v minulosti ji několikrát řešili, a také o ní věděli, že by měla být v psychiatrické léčebně,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Následnou lustrací strážníci potvrdili, že je dívka hledanou osobou, a rozhodli se jí předvést na policejní stanici. To opilou dívku rozzuřilo k nepříčetnosti a vrhla se i na zasahující strážníky. Hystericky na ně křičela, a pak do jednoho z nich prudce vrazila, a chtěla chvatně odejít. V tomto úmyslu jí hlídka však zabránila. Protože se dívka nehodlala uklidnit, musely nastoupit chvaty a hmaty a také byla uprchlici nasazena želízka. Teprve poté mohla být agresorka bezpečně převezena na služebnu Policie ČR k dalšímu opatření.