Knihovna v Táboře se na dva týdny uzavře pro veřejnost. Víme proč!

TÁBOR – Příznivci půjčování si knih budou muset tyto aktivity oželet. Knihovnu totiž čeká čtrnáctidenní uzavírka. Během této doby nebude možno využívat žádné její služby. Zjišťovali jsme, proč bude uzavřena a kdy naposled si budete nějakou knihu moci půjčit.

Ředitelka Městské knihovny Tábor Eva Měřínská nám sdělila, že hlavní budova v Jiráskově ulici bude od 2. do 16. listopadu 2019 uzavřena z důvodu stavebních prací uvnitř knihovny. Tyto opravy se uskuteční v přízemí knihovny, budou se týkat především toalet a dalších přilehlých čtenářských prostor.

„Zastupitelstvo města Tábora schválilo už na svém zářijovém zasedání navýšení provozního příspěvku ve výši 3,571 milionu korun, které budou na tyto opravy použity,“ uvedl mluvčí Tábora Luboš Dvořák.

Během těchto čtrnácti dnů nebude možno využívat žádné služby knihovny. Ovšem veškeré výpůjčky končící v tomto období budou prodlouženy do 22. listopadu 2019 a samozřejmě bude možné knihy vracet do biblioboxu před budovou. Listopadové akce knihovny proběhnou buď v jiných prostorech (Gymnázium Pierra de Coubertina, Jednota: Kafe & Knihy) nebo ve třetím patře knihovny.

„Minulou zimu nastala v knihovně havárie ležatého kanalizačního potrubí, zároveň vybavení sociálního zázemí žádalo po dvou desítkách let obnovu. Vzhledem k tomu, že řešení stavu toalet bude vyžadovat stavební zásah, rozhodla se toho knihovna využít také pro částečnou změnu okolních prostor,“ konstatoval Dvořák.

Cílem je vylepšit prostředí knihovny pro pobytové služby, např. vytvořit tichou studovnu, kterou bude možné využívat také jako učebnu, nebo pohodlnější místa pro čtení denního tisku apod. Dále přiblížit výpůjční pult a tím pádem knihovnice více ke vstupu do knihovny.