Případ zraněného batolete. Policie stále hledá svědky a zraněnou ženu

PRAHA – Incident se odehrál u stanice autobusu Florenc, v úterý 22. října před polednem. Zraněna tu byla žena a malé dítě. Policie stále pátrá po svědcích této události. Pachateli hrozí až osm let za mřížemi.

Na zmíněné zastávce došlo k potyčce mezi skupinou osob neznámé totožnosti. „Podle dosud zjištěných informací, započal celý incident slovní rozepří. Ta vygradovala až k tomu, že jeden muž hodil po dalším muži přesně nezjištěný předmět. Tento předmět se však odrazil a poranil ženu stojící na zastávce, a také bezmála dvouleté dítě v kočárku, se kterým jeho maminka čekala na autobus,“ přiblížila situaci policejní mluvčí Eva Kropáčová. Zatímco dítě bylo na místě ošetřeno lékařem, zraněná žena nečekala na ošetření a odjela z místa, ani nevyčkala příjezdu policistů.

Kriminalisté v současné době stále prošetřují veškeré okolnosti tohoto případu a pátrají po osobách, které se incidentu přímo účastnili. Zároveň zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví a výtržnictví, za což hrozí pachateli trest odnětí svobody až na osm let. „Kriminalisté prosí ženu, která byla při této události zraněna, aby se přihlásila, jelikož její svědectví je velmi důležité pro objasnění tohoto případu. Zároveň prosíme další svědky a řidiče, kteří mají kamerový záznam události, ať se ozvou na linku 158, nebo přímo na telefon 731 195 197,“ doplnila dnes mluvčí.