Video – Znojemští strážníci zadrželi vyšinutého násilníka

ZNOJMO – V pondělí dopoledne přijali znojemští strážníci oznámení zděšených občanů o bosém muži v krátkém tričku a kraťasech, který se s nožem v ruce pohybuje po ulici Bratří Čapků a pokouší se napadat kolemjdoucí.

O události jsme psali v článku. Jihomoravští kriminalisté nyní zjišťují okolnosti útoku čtyřicetiletého muže na dvaasedmdesátiletého seniora. Ten s vícečetnými bodnořeznými poraněními po incidentu skončil v nemocnici. Nyní už však není bezprostředně ohrožen na životě. „Útočník byl na místě zadržen. Specialisté ohledali místo činu a vyslýchají svědky. Událost prověřujeme pro pokus zvlášť závažného zločinu vraždy,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.

Pachatele zadržely dvě motorizované hlídky Městské policie Znojmo. Muž byl viditelně rozrušený, v jedné ruce držel nůž a v druhé kleště, a křičel: „Pomoc, zloděj! Já jsem ho zabil!“ „Strážníci se k němu s teleskopickými obušky v rukou přiblížili a donutili muže, aby nůž i kleště položil na zem. Jelikož kladl odpor, přitiskli ho s pomocí donucovacích prostředků na zem, kde mu nasadili na ruce pouta. Při zákroku se mu podařilo kopnout jednoho ze strážníků do nohy a břicha. Zadržený měl nebývalou sílu, jak byl psychicky zcela mimo,“ popsal mluvčí znojemských strážníků Petr Hladký. Za chvíli na místo dorazila hlídka Policie ČR, která s jedním strážníkem běžela do blízkého domu, kde na chodbě ležel pobodaný senior. Do příjezdu zdravotnické záchranné služby mu poskytli první pomoc. Pak strážníci podezřelého odvezli na psychiatrické oddělení znojemské nemocnice.