Zámek Berchtold chystá dětem pestrý listopad

VIDOVICE – Zámek Berchtold v Kunicích – Vidovicích, asi 10 km jižně od Říčan, se stal dětským rájem.

Zámek, postavený z roku 1877 je jedním z nejmladších panských sídel ve středních Čechách. Je krásně zrekonstruován na Dětský ráj. Krásné rodinné akce v předvánočním čase připravili organizátoři jak jinak, než hlavně pro děti. 3. listopadu od 16:00 hodin přiveďte své děti na Halloween a lampionový průvod.

Na programu bude:  Módní přehlídka masek, dlabání dýní a soutěž o tu nejstrašidelnější. Strašidelný průvod parkem a na nádvoří dětská diskotéka. Dětské dílničky budou připraveny v zámeckých sálech. Dýně můžete zakoupit a vydlabat na místě, zajištěno bude i občerstvení.

Zámek má vyhlášený nádherný park, v němž je 32 miniatur hradů a zámků, peklo s čerty v podzemí, mini Zoo a spousty dalších atraktivních zákoutí pro děti. Dne 30. listopadu se můžete opět vrátit a to na akci, která začíná od 16:00 hodin. Mikulášská a zvonkový průvod. Během této akce se můžete těšit, na rozsvícení vánočního stromečku a zpívání koled ZUŠ Velké Popovice na nádvoří zámku.

Na Zvonkový průvod po parku, který bude zakončen u podzemního pekla, odtud budou vyhánět všechny čerty a vypráší jim jejich kožichy, nebo to bude naopak?  V 1. patře budou opět připraveny dílničky a vánoční zvyky budou probíhat v 1. patře zámku, děti budou moci rovněž nakreslit přáníčka Ježíškovi, na konci akce bude jedno přání vylosováno a přednostně zasláno Ježíškovi k vyřízení za pomoci Zámku Berchtold.

A co je hodně důležité, všichni rodiče hned při příchodu zapíší hřích svých dětí do knihy, po vyhnání čertíků z pekla začne zároveň dvoje čtení:

1)        Čtení z knihy hříchů od Mikuláše před zámkem

2)        Čtení z knihy hříchů od Lucifera u pekla