FOTO: Zima se hlásí o slovo. Na Lipensku se objevil první sníh

LIPENSKO – Pro milovníky zimních radovánek tu máme dobrou zprávu. Na Lipensku se již objevil první sněhový poprašek. Zajímalo nás, zda vydrží nebo ne, a tak vám přinášíme předpověď počasí na příští dny.

Zima o sobě již dala vědět a ve výškách kolem tisíc metrů tak lesy „zasypal“ mírný poprašek. Podařilo se nám zjistit, že kolem jezera se žádný sníh nenachází, ale na běžkařských okruzích v okolí vrcholu Kaliště se něco málo objevilo. Na lyžování to však zcela jistě ještě není.

Podle předpovědí Českého hydrometeorologického ústavu však sníh s největší pravděpodobností nevydrží. „Dnes očekáváme zataženo až oblačno, postupně místy jasno až polojasno. Večer pak další ubývání oblačnosti. Nejvyšší denní teploty 5 až 8 °C, na horách v 1000 metrech kolem 1 °C. Vát bude slabý severovýchodní až východní vítr 1 až 4 metrů za sekundu,“ sdělil Václav Kubišta z Českého meteorologického ústavu.

V noci na zítřek bude skoro jasno, ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty -2 až -5 °C, při nízké oblačnosti kolem 0 °C. Podle slov Václava Kubišty pak ve čtvrtek očekávejme většinou jasno, ráno ojediněle mrznoucí mlhy. Zpočátku ojediněle, postupně místy bude nízká oblačnost. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 6 až 9 °C, na horách v 1000 metrů kolem 2 °C. Vát by měl slabý, později mírný jihovýchodní vítr 2 až 5 metrů za sekundu.

Pátek pak přinese Zpočátku skoro jasno, místy mlhy nebo nízkou oblačnost, odpoledne přibývání frontální oblačnosti. Nejnižší noční teploty 0 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 9 °C. Vát bude mírný jihovýchodní vítr 2 až 5 metrů za sekundu.