Mladíka, který šel po silnici mezi Sobíňovem a Ždírcem nad Doubravou, zřejmě srazilo auto

HAVLÍČKOBRODSKO – Havlíčkobrodští kriminalisté stále prověřují úmrtí teprve 16letého chlapce, jehož tělo bez známek života našli náhodní kolemjdoucí v sobotu 12. října kolem 2.00 hodiny ranní na okraji silnice II/345 mezi Sobíňovem a Ždírcem nad Doubravou. V současné době je hlavní prověřovanou verzí kriminalistů, že mladíka srazilo dosud nezjištěné vozidlo.

„I přes poskytnutí okamžité pomoci přivolaný lékař konstatoval smrt. Ke stanovení přesné příčiny úmrtí byla nařízena soudní pitva,“ uvedla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková, která zároveň vyzvala možné svědky, kteří mohou poskytnout svědectví k pohybu mladíka v době od 1.00 do 2.30 hodin ráno, aby volali 158 nebo se obrátili přímo na kriminalisty z oddělení obecné kriminality SKPV územního odboru Havlíčkův Brod – telefonické spojení – 974 271 326, 974 271 320, případně aby kontaktovali vyšetřovatele případu na e-mailu: pavel.vidner@pcr.cz nebo frantisek.steidl@pcr.cz.

Havlíčkobrodští kriminalisté na případu intenzívně pracují a kromě jiného důkladně prověřují všechny dostupné kamerové záznamy, které by mohly pomoci při prověřování okolností, za kterých k úmrtí mladíka došlo. „Mladík šel pěšky po silnici II/345 mezi obcemi Sobíňov a Ždírec nad Doubravou, kriminalisty tedy zajímá sobota 12. října časně ráno v době od 01.00 hodin do 02.30 hodin,“ vysvětluje Dana Čírtková.

Hledají se řidiči aut na kamerových záznamech

Jak kriminalisté zjistili, kamery na kruchovém objezdu ve Ždírci nad Doubravou zachytily průjezd vozidla tovární značky Renault Scénic s panoramatickou – prosklenou – střechou. Jedná se o vozidlo pravděpodobné světlé barvy – viz fotografie v úvodu článku. „Vozidlo na kruhový objezd najelo od obce Nové Ransko, tedy od Havlíčkova Brodu, a po vyjetí na třetím výjezdu pokračovalo v jízdě směrem na obec Sobíňov. Zaznamenaný čas průjezdu tohoto vozidla přes kruhový objezd je 12. října ve 02:05 hodin,“ informuje Dana Čírtková.

Další kamerové záběry ve Ždírci nad Doubravu zachytily osobní auto, které přijíždělo ve směru od obce Sobíňov v čase 02.09 hodin a projíždělo po silnici podél prostoru čerpací stanice Benzina a následně odbočilo vpravo na silnici I/34 a pokračovalo v jízdě směrem na Nové Ransko. Jednalo se o zatím blíže neustanovené auto v provedení combi, pravděpodobně světlé barvy. „Mohlo by se jednat o vozidlo tovární značky VW Passat B5 combi, VW Golf 3 combi, Škoda Octavia I combi , Audi A4 combi případně osobní vozidlo podobného typu,“ uvádí Dana Čírtková.

Kriminalistům by při prověřování okolností případu výrazně pomohlo, kdyby se přihlásil svědek, a to řidič vozidla Renault Scénic. Kriminalisté by také uvítali, kdyby je kontaktoval řidič, který projížděl po účelové komunikaci prostorem benzínové čerpací stanice Benzina ve Ždírci nad Doubravou.

Se svým svědectvím se mohou přihlásit případně další osoby, které by mohly podat k uvedeným vozidlům nebo k prověřované události bližší informace. Pokud můžete pomoci, volejte na 158 nebo se obraťte přímo na kriminalisty z oddělení obecné kriminality SKPV územního odboru Havlíčkův Brod – telefonické spojení – 974 271 326, 974 271 320, případně kontaktujte vyšetřovatele případu na e-mailu: pavel.vidner@pcr.cz nebo frantisek.steidl@pcr.cz.