Policisté hledají další svědky tragické nehody u Mníšku, uvítají i záznamy z palubních kamer

LIBERECKO – Policie intenzivně šetří tragickou dopravní nehodu, při níž po nárazu do popelářského vozu zemřela v osobním autě 44letá žena a její dvě malé dcery (6 a 4). Nehoda, o níž jsme vás informovali ZDE, se stala v pátek na silnici I/13 u Mníšku.

V rámci šetření celé tragické události nyní policisté žádají, aby se jim přihlásili případní řidiči, kteří byli u místa dopravní nehody a mají k dispozici záznamy z palubních kamer svých vozidel. „Přijmeme jakékoliv videozáznamy, na kterých jsou zachyceny důležité okamžiky vztahující se k uvedené dopravní nehodě. Dále žádáme, aby se nám přihlásili svědci dopravní nehody, kteří byli na jejím místě jako první a poskytovali společně s polským občanem první pomoc posádce havarovaného osobního vozidla,“ uvedla policejní tisková mluvčí Dagmar Sochorová.

Pokud máte k dispozici požadované záznamy z palubních kamer svých vozidel, kontaktujte policii telefonicky na bezplatné lince 158 nebo osobně na kterékoliv policejní služebně. „Stejně tak žádáme svědky, kteří posádce havarovaného osobního vozidla poskytovali první pomoc, aby se přihlásili na uvedené lince tísňového volání nebo osobně na kterékoliv policejní služebně,“ dodala mluvčí Sochorová.

Policie po nehodě zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. V souvislosti s tragédií se vynořily neshody v rodině pozůstalých, o nichž jsme vás informovali ZDE. Sestra holčiček na sociálních sítích obvinila svou zemřelou matku, že kvůli psychickým problémům najela do popelářského vozu úmyslně. Vinu klade i úřadům, konkrétně OSPOD, že se ve sporu o péči o holčičky stavěl na stranu matky, přestože soud rozhodl v její neprospěch. Druhá část rodiny a přátelé zemřelé ženy se proti tomuto tvrzení ohrazují a tvrdí, že matka byla psychicky v pořádku.

Ilustrační foto