Povalil ji na zem a donutil ji, aby ho uspokojila

HODONÍN – Kriminalisté zadrželi jednatřicetiletého muže, který je podezřelý ze sexuálního útoku na mladistvou dívku. Na policii to oznámil otec dívky. Ke znásilnění mělo dojít na ulici v Hodoníně před necelými dvěma týdny v noci, když se dívka vracela domů.

Neznámý muž ji při chůzi po chodníku pevně chytil a povalil na záda na zem. Dívka přitom křičela o pomoc a snažila se ze sevření vyprostit. Když se muži pro dívčin odpor nepodařilo svléknout její oblečení, tak si alespoň rozepnul kalhoty a požadoval po ní orální uspokojení. To dívka ze strachu udělala. Poté z místa utekla a stejně tak utekl neznámý muž. Okamžitě po oznámení na místo přijela nejbližší hlídka a pátrala po muži, který by odpovídal popisu násilníka. Nikde se jej však nepodařil dohledat. Bylo pravděpodobné, že odjel pryč vozidlem. Policisté zajistili na místě události stopy a zjišťovali další podrobnosti, které by mohly vést k identifikaci pachatele.

Vyšetřování převzali kriminalisté a po několika dnech se jim podařilo zjistit další podrobnosti, které už směřovaly k podezřelému. Se souhlasem státního zástupce policisté o víkendu zadrželi podezřelého jednatřicetiletého muže. Ten se při výslechu k popisovanému skutku doznal a policisté jej obvinili z trestného činu Znásilnění. „Zároveň jsme podali návrh na jeho vzetí do vazby, kterému soudce vyhověl, a muž tak bude čekat na řádný soud ve vazební věznici. Za znásilnění mladistvé dívky mu hrozí dva až deset let odnětí svobody,“ vysvětlil mluvčí policie Petr Zámečník.