Zloděj ve školce. Neuvěříte, o co děti připravil!

ČESKOBUDĚJOVICKO – Policisté na Českobudějovicku řešili v začátku tohoto týdne celkem kuriózní krádež. Zloděj zde využil státního svátku a vloupal se do budovy mateřské školky v Týně nad Vltavou. Neuvěřitelné je, co si „odnesl“.

Jednatřicetiletý muž z Českobudějovicka si v pondělí 28. října 2019 vyhlédl budovu mateřské školky v Týně nad Vltavou a vloupal se do ní. Dovnitř se dostal pomocí dlažební kostky, kterou rozbil okno. Poté mu již nic nebránilo v konání.

„Z kanceláře ukradl peníze, poškodil nástěnnou skříňku a dveře, kterými prolezl do chodby a následně do skladu. Zde vypil dvě krabice mléka a snědl jeden jogurt. Z chodby odcizil dvě balení fixů, dvě balení pastelek a balení modelíny,“ popsala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Muže si v budově všimla svědkyně, která okamžitě zavolala policii. „Na místo vzápětí dorazili vltavotýnští policisté, kteří pachatele dopadli přímo v budově. Během svého počínání způsobil škodu krádeží a poškozením za bezmála 21 000 korun,“ uvedla Schwarzová. Případ policisté prověřují ve zkráceném přípravném řízení a muž by měl skončit do dvou týdnů před soudem.