Kam vyrazit o víkendu, jak zabavit děti? Zkusíme vám poradit

OLOMOUCKÝ KRAJ – Venku už panuje podzimní počasí, brzo se stmívá, ideální čas pro halloweenské akce. Pár se jich ještě tento víkend koná. Zkuste se inspirovat v našem přehledu, jak příjemně strávit nadcházející víkend.

OLOMOUCKO

Na Střední škole polytechnické na Rooseveltově ulici v Olomouci budou o víkendu k vidění LEGO modely – statické obří i malé, pohyblivé nebo i svítící LEGO. Některé vlaky a auta budete mít možnost sami ovládat.Můžete se těšit na herní koutky s více jak sto tisíci kostkami na volné stavění.Do Olomouce letos přijede přes 50 českých a 20 zahraničních vystavovatelů. Můžete si koupit různé výrobky i LEGO stavebnice za super ceny. Výstava je otevřená v sobotu 2. listopadu od 10 do 18 hodin a v neděli 3. listopadu od 9 do 17 hodin.

Klasické pánské holičství Doe’s Barber Shop v Olomouci v Erbenově ulici pořádá v sobotu 2. listopadu charitativní akci, pro děti z dětského domova a diagnostického ústavu odstartují první holičský workshop. Kluci si vyzkouší stříhání i holení a sami se také mohou nechat ostříhat. Od 13 hodin bude probíhat klasický provoz pro veřejnost formou ,,WALK IN,, tedy bez objednání. Mimoto bude probíhat i ochutnávka whisky, můžete si nechat udělat tetování. Celý výtěžek z této akce poputuje na konto projektu Odvaha Darovat, který pomáhá dětem v nouzi. Holičství bude výjimečně otevřené i pro ženy!

Pokud jste milovníky hudby, přijďte v sobotu 2. listopadu v 19 hodin do chrámu svatého Mořice v Olomouci na Dušičkový koncert, zazní Requiem od Wolfganga Amadea Mozarta.

PROSTĚJOVSKO

Na zámku Plumlov je na pátek 1. listopadu naplánovaná akce pro děti Uspávání broučků, která začíná v 16 hodin diskotékou s broučky, v 17.30 předvedou děti ze základní umělecké školy ukolébavky a tanečky s broučky, v 17.45 pak začíná lampionový průvod, v 18.30 proběhne soutěž o nejkrásnější lampion a v 18.45 ukládání broučků. Od 16 do 17.30 hodin se děti můžou zúčastnit podzimní tvořivé dílny.

Na zámku v Čechách pod Kosířem se od pátku 1. listopadu do neděle 3. listopadu koná akce Dušičky na zámku, v pátek od 18 do 22 hodin probíhají strašidelné prohlídky a dílničky v Hanácké ambasádě, v sobotu pak od 9 do 15 hodin probíhají klasické prohlídky, od 17 do 22 hodin strašidelné prohlídky a od 10 do 22 hodin dílničky v Hanácké ambasádě a v neděli od 9 do 15 hodin probíhají klasické prohlídky a od 13 do 17 hodin dílničky v Hanácké ambasádě. Po celý víkend je zámek tematicky vyzdoben a je otevřená kavárna. Strašidelné prohlídky rezervujte na telefonu 773 784 110.

PŘEROVSKO

V sobotu 2. listopadu se můžete v lyžařském areálu na Potštátě zúčastnit závodů v „Suchém slalomu“. Délka trati je asi 150 metrů. Přihlásit se můžete on-line nebo v sobotu při prezentaci od 8:30 hodin. Závody začínají od 10 hodin od nejmladší kategorie. Jedná se o běh z kopce a do kopce mezi slalomovými brankami na čas. Účastníci mohou použít lyžařské hole.

Loděnický Halloween se bude konat v sobotu 2. listopadu od 15 hodin na Loděnici v Hranicích. Připraven je bohatý program na celé odpoledne. Těšit se můžete na strašidelné soutěže, halloweenské tvoření, malování na obličej, opékání špekáčků, stezku odvahy a dětskou diskotéku. Dospělí se mohou těšit na večerní halloweenský mejdan.

ŠUMPERSKO

Šumperská římskokatolická farnost pořádá v pátek 1. listopadu Průvod všech svatých. Průvod vyjde v 17 hodin od sídla charity v Jeremenkově ulici vŠumperku a skončí u kostela sv. Jana Křtitele.  Do průvodu si vezměte světýlko nebo lucerničku. Akce je vhodná zejména pro rodiny s dětmi, ale vítán je každý. Před kostelem dostanou děti malou svačinu, po níž bude v 18 hodin následovat mše.

V sobotu 2. listopadu v 19 hodin můžete v Šumperku zajít do divadla na derniéru komedie Sex na vlnách kanadského dramatika Norma Fostera. Komedie Sex na vlnách patří k jeho nejhranějším hrám.

Zábřehu můžete v sobotu 2. listopadu vyrazit do kina Retro, kde se od 13.30 hodin až do večera koná filmový festival pro děti Malé oči. Na programu bude slovenský seriál Websterovci, Pavoučí vyrábění (tvůrčí dílny), Velrybí doupě (živé vyprávění Marina Haka), Pragueshorts dětem a nakonec japonský film Skromní hrdinové.

JESENICKO

V sobotu 2. listopadu se v Zrcadlovém sále Priessnitzových léčebných lázní v Jeseníku koná v 19 hodin cestopisná přednáška Kanada.

Horních Heřmanicích se v sobotu 2. listopadu koná Hubertova jízda. Akce začíná ve 12 hodin parkurem do 50 centimetrů. Ve 12.30 hodin proběhne zahájení Hubertovy jízdy, ve 14.30 hodin se uskuteční hon na lišku, od 15 hodin se budou vozit děti na koních. V 11 hodin začíná Den otevřených dveří ve Střední škole v Horních Heřmanicích. Pořadatelé uvádějí, že celá trasa je průjezdná osobními auty.