Podzimní prázdniny slavili alkoholem. V patnácti

PRAHA – Na lavičce u Smíchovského nádraží vyspával mohutnou opici patnáctiletý chlapec. Strážníky pozdravil velmi specifickým způsobem.

Společně se svými spolužáky se rozhodl oslavit podzimní prázdniny patnáctiletý hoch. Zakoupili láhev alkoholu v jedné večerce v centru Prahy a pak ji ztrestali v parku. Po mejdanu se společnost rozprchla a chlapec vyrazil k domovu. Alkohol jej však přemohl a tak znavený usnul na jedné lavičce na autobusovém nádraží. Probudil ho až příchod hlídky městských strážníků, kterým se pochopitelně mladistvý spáč nezamlouval, protože byla hluboká noc.

„Za nepříjemný budíček patnáctiletý chlapec odměnil strážníky místo pozdravu mohutným zvracením. O tom, že je pod vlivem alkoholu nebylo pochyb. Zatímco se chlapec rozpomínal, jak se na lavičku Smíchovského nádraží dostal, jel si ho na místo vyzvednout jeho otec,“ uvedla k případu mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Mladík posléze nadýchal více než 1,2 promile alkoholu. Na místě si případ převzala Policie ČR k dalšímu řešení.