S otevřením nákupní galerie přibyla Vsetíňanům nová parkovací místa v centru města

VSETÍN – S dnešním otevřením Smetanovy obchodní galerie přibyla Vsetíňanům parkovací místa v podzemní garáži přímo v centru města. Nově tak vznikl prostor pro parkování 157 aut. „Tato stavba nepřinese jen potřebná parkovací místa v centru města, bude také výchozím bodem propojení s připravovaným nádražím. Parkovací místa tak mohou sloužit nejen cestujícím vlakem, ale i návštěvníkům města nebo obchodní galerie,“ sdělil starosta města Jiří Růžička.

Část, kterou vybudovalo město, čítá 53 parkovacích míst. Provozovatelem bude podle smlouvy firma Valatrans, která vystavěla a bude provozovat i nákupní galerii. Výnosy i náklady na provoz budou rozděleny poměrově podle velikosti parkovací plochy mezi město s 34,33 procenty a firmu Valatrans s 65,67 procenty.

Výstavba městské části parkoviště stála Vsetín přibližně šedesát milionů korun. „Jedná se o jednu z největších investic v porevoluční historii města,“ uvedl starosta Růžička.

Tím ale budování nekončí. V budoucnu by podzemní parkoviště a obchodní galerii mělo doplnit nové vlakové nádraží s terminálem pro příměstskou autobusovou dopravu. Všechny tyto objekty budou navíc propojeny podchodem, který tak spojí nákupní galerii s novým nádražím a Rokytnicí.

Stavba městské části parkoviště začala společně s pracemi na budování obchodní galerie v lednu 2018. Investor nákupního centra před samotným započetím stavebních prací zdemoloval původní objekt banky ČSOB. Demolice a následné umístění obchodní galerie tak vytvořily podmínky pro vznik plánované budovy vlakového nádraží.